home.waarnemingen.prikbord+nieuws.activiteiten.afdeling.werkgroepen.links.contact.
- Roden
instituut voor natuureducatie en duurzaamheid
        contact                    redactie                   zoeken
contact
redactie
Agenda Paddenstoelenwerkgroep

14 april

 

 

 

 

9 juni

 

 

 

18 augustus

 

 

 

25 augustus

 

 

 

1 september

 

 

 

 

 

8 september

 

 

 

15 september

 

 

 

 

22 september

 

 

 

 

29 september

 

 

 

6 oktober

 

 

 

13 oktober

 

 

 

 

20 oktober

 

 

 

 

21 t/m 28 oktober

 

3 november

 

 

10 november

 

 

 

 

17 november

 

 

 

 

 

24 november

 

 

 

 

1 december

 

 

 

8 december

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opende – Kale weg en Blote voetenpad met uitwijkmogelijkheid naar De Petten bij Peebos. Bermen, natte weilanden, elzensingels en wilgenstruweel

Verzamelen: parkeerplaats van het Blote voetenpad aan de Kaleweg in Opende. Coördinaten: 209.75 - 577.65.

 

Mycohoppen ten zuiden van Marum. Hier zijn nog enkele onderbelichte plekken in de groningse kartering. We eindigen bij het Nanninga’s bos. Verzamelen bij de kerk in Marum. Coördinaten: 21.,9– 573.55.

 

De Kleibos bij Foxwolde. Bekend terrein met immer verrassende vondsten, o.a. aan de vermaarde Eikenlaan. Verzamelen op de parkeerplaats bij de ingang van het bos. Coördinaten: 226.9 – 574.85.

 

We bezoeken de meetpunten aan de Oude Norgerweg en de Hospitaallaan en vinden onderweg ongetwijfeld tal van interessante zaken. Verzamelen bij het kleine kerkje aan de rotonde bij Een. Coördinaten: 222.4 – 565.45.

 

NAM-locatie Grijpskerk “natuurgebied” Noorderriet, deels op opgebrachte kalkrijke grond, met o.a. drogere en nattere bosjes en (orchideëen)-graslanden, wilgenstruweel, riet en alle overgangen daartussen. Als de tijd het toelaat gaan we ’s middags naar de Zuidelijke lauwersmeer. Verzamelen op de parkeerplaats aan de noordwestzijde. Coördinaten 216.15 – 588.95.

 

Een thuiswedstrijd in ’ons eigen’ Mensingebos. Uiteraard controleren we er de 6 meetpunten. Verzamelen op de parkeerplaats tegenover de sportvelden van VV Roden aan de Norgerweg. Coördinaten: 224.8 – 571.8.

 

Mycohoppen in Humsterland. Een bezoek aan dit oude cultuurlandschap dat is voorgedragen voor de UNESCO wereld-erfgoed lijst. We starten met een rondgang rond de Piloersemaborg in Den Ham. Verzamelen op de parkeerplaats aldaar: Coördinaten 223.75 – 588.25.

 

Opende – Kale Weg en Blote voetenpad, als op 14 april maar nu in een ander seizoen. Bermen, natte weilanden, elzensingels en wilgenstruweel.

Verzamelen: parkeerplaats van het Blote voetenpad aan de Kaleweg in Opende. Coördinaten: 209.75 - 577.65.

 

Buinerveld. Nu vroeger in het seizoen met ongetwijfeld veel spectaculaire vondsten. Verzamelen in Buinen bij het voormalige Hotel Hartlief. Coördinaten: 252.7 – 550.4.

 

Het Noordsche Veld. Afwisselend terrein met gevarieerd bos, schelpen-paden en heide. Verzamelen op het parkeerterrein bij de ingang van het bos aan de Norgerweg. Coördinaten: 229.75 – 566.7.

 

Jonkersvaart e.o. Schrale bermen langs de Jonkersvaart en een bezoek aan de Haspel waar we in 2014 een bijzonder aardige excursie hadden, nu iets eerder in het seizoen. Verzamelen op het parkeerplaatsje aan de zuidkant van het Coendersbos 216.3 – 571.8.

 

Kloosterburen e.o. Kerkhoven en dorpsbosjes op de kleigronden van Noord-Groningen, afgesloten met een bezoek aan de waddendijk. Verzamelen op de parkeerplaats van het sportpark in Westerklooster. Coördinaten: 221.5 – 600.65.

 

Binnenlandse Werkweek met elke dag excursies vanuit Scheemda.

 

Een dagtripje naar het Junner Koeland en hopelijk deze dag wel met diverse soorten wasplaten. Opgave verplicht!!!

 

Natuurschoonbos. We bezoeken de meetpunten in dit veelzijdige bos, maar het is tevens bedoeld voor onderzoek i.h.k.v. het project Leembossen (o.a. door Onderzoekcentrum B-WARE). Verzamelen op de parkeerplaats bij de ingang van het bos aan de Vagevuurseweg. Coördinaten: 222.4 – 574.6.

 

Waterhuizen. Een herhaling van de succesvolle excursie van vorig jaar, nu wat later in het seizoen. We bezoeken een particulier terrein tussen Drents diep en Winschoterdiep en ’s middags de laan en het natuurgebied van Westerbroek. Verzamelen hotel Van der Valk aan het Winschoterdiep Coördinaten 239.75 – 578.3.

 

Omgeving van de waddenzeedijk in noordwest Groningen, met zo mogelijk een bezoek aan Eendenkooi Nieuw Onrust of een stukje Lauwersmeer. Verzamelen op het kruispunt van dijken nabij de Eendenkooi. Coördinaten 216.125 – 601.0.

 

Noordlaren. ’s ochtends bezoeken we het kleinschalige cultuurlandschap rond Noordlaren en ’s middags het Noordlaarderbos. Verzamelen bij het haventje van Noordlaren. Coördinaten 240.8 – 571.3.

 

De Zwamdag. Het programma wordt later bekend gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Excursieprogramma 2017 i.s.m. Mycologische Werkgroep Groningen

De excursies vangen om 10.00 uur aan.