home.waarnemingen.prikbord+nieuws.activiteiten.afdeling.werkgroepen.links.contact.
contact
redactie
- Roden
instituut voor natuureducatie en duurzaamheid
        contact                    redactie                   zoeken
Mei
Paapje
Je ziet ze bijna niet meer, het Paapje, een prachtig klein zangvogeltje, die , zoals vele soorten, helaas reeds op de rode lijst is beland.

Pia Zomer
Kannibalistische Platbuik
Ik zit in de zon- onder een parasol, dat wel- en kijk op van mijn boek omdat ik iets langs zie vliegen. Niks bijzonders natuurlijk, ik zie ze wel vaker vliegen, maar dit terzijde. Wat er voorbij vloog bleek een platbuiklibel te zijn. Mooi beest hoor, zij, want het was een vrouwtje, ging ook nog even poseren. Aardig beestje zou je denken. Daar kwam ik van terug. Iets later kwam ze er weer aan en landde op een dooie tak in mijn tuin. Met de verrekijker ernaar gekeken en ik wist niet wat ik zag. Kijk maar mee op de volgende foto, de Platbuik peuzelde aan een juffer! Ik denk een Azuurjuffer, de kop was al geconsumeerd. Geen idee dat er onder libellen kannibalisme heerst!

Immy Boonstra
Platbuik eet Azuurjuffer
Platbuik vrouw  boven en man onder (foto’s Immy Boonstra)
Weidebeekjuffer in eigen tuin
Hoe leuk is het om in je eigen tuin de Weidebeekjuffer te mogen ontvangen !!

Pia Zomer
Langzamerhand vogel weer terug
Langzamerhand zijn de vogels die ‘s winters in warmere streken verblijven weer teruggekeerd om voor het nageslacht te zorgen. Bertus van der Velde wist mooie foto’s van verschillende soorten te maken.